Select Page

 

Kot veste na OŠ Antona Aškerca že drugo leto gostuje enota vrtca Vrtiljak, ki je prav tako aktiven na eko področjih. Lahko si preberete, kaj so delali meseca novembra.


UDELEŽILI SMO SE SAJENJA SADNEGA GOZDA

 

V petek, 9.11.2012, smo se na povabilo direktorice Ljudske univerze Velenje ga. Brigite Kropušek Razinger, iz Vrtca Velenje, udeležili sajenja nekaj najbolj avtohtonih sadnih rastlin, ob velenjskem jezeru.

V ta namen pripravljeni zgibanki nas je gospod Črvek popeljal na TEMATSKO UČNO POT: SADNI GOZD. Posamezne vrste sadežev (kutina, oreh, nešplja, kostanj, jablana, murva, sliva, višnja, hruška, kosmulja, malina, robida, češnja, skorš, borovnica, višnja, leska) so poslikane na tablah, ki nas poučujejo o pomenu avtohtonega in ekološko pridelanega sadja, dokaznih zdravilnih učinkih sadežev in nasvetih za praktično uporabo sadnih rastlin.

Z navdušenjem smo opazovali, kako so taborniki sadili drevje. Njihov Starešina T. DeCosta, nam je demonstriral sajenje jablane. Mi pa smo pomagali z iskanjem črvičkov za boljšo rast.

Ta dan je nas udeležence povezovalo čudovito sonce, sajenje SADNEGA GOZDA in skupna malica- pravo slovensko jabolko.

Pa kaj bi le razpravljali o zdravi prehrani, ekologiji, samooskrbi…kot je zapisala direktorica Ljudske univerze, enostavno je potrebno vzeti lopato v roke in posaditi svoje drevo. Vsaj eno. Ste vi že posadili svoje drevo?                                                                

Melita Trdin


SLOVENSKI ZAJTRK

Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka smo si sami spekli kruh in medene preste po babičinem receptu. Še dolgo se bomo spominjali kako je zadišalo iz kuhinje in kako je bilo dobro.

 

Melita Trdin

 

Dostopnost