Select Page

klikage001
Letošnja zimska sezona je že v polnem zagonu, čeprav v dolini sploh ni znakov prave zime. Slovenski deskarji so že v začetku te sezone dosegli  nekaj vrhunskih rezultatov.

Žan Košir je blestel v zlati barvi na svetovnem pokalu v avstrijskem Bad Gasteinu, Tim Kevin Ravnjak pa je na svetovnem prvenstvu v snežnem žlebu v avstrijskem Kreischbergu slovensko deskanje okronal z odličnim tretjim mestom.

imagedesk001

Eva Kralj učenka OŠ Antona Aškerca Velenje, pa je v mladinski ekipi slovenske deskarske reprezentance prav tako poskrbela, da so se dobri rezultati nizali tudi na evropskih pokalih in ostalih pomembnih vzporednih tekmovanjih. 

Na evropskem pokalu prostega sloga v Landgraafu (Nizozemska), je Eva osvojila 17. Mesto v disciplini prostega sloga, kar je odličen rezultat za njena leta in je s tem osvojila pomembne točke za  nadaljnja pomembna FIS tekmovanja.

 imagedesk003

Nadalje je na tekmovanju World Rookie Toura v švicarskem Laaxu,  v disciplini snežni žleb, osvojila  4. mesto v konkurenci deklet iz celega sveta. To  tekmovanje je letos prvič potekalo v prenovljenem, največjem snežnem žlebu na svetu, ki meri v dolžino 200 metrov, v višino pa slabih 7 metrov.

imagedesk004

Takoj za tem je Eva nadaljevala pot v italijanski Livigno, kjer jo je čakalo pomembno tekmovanje World Rookie Toura v disciplini prostega sloga. Na tem tekmovanju, ki se ga udeležijo najboljši deskarji iz celega sveta in v deskarskem svetu velja za zelo težavnega in nevarnega je Eva odlično opravila z vsemi objekti na progi. V kvalifikacijah se je uvrstila na 2. mesto med dekleti, v finalni vožnji pa je izgubila eno mesto in tako vseeno stopila na stopničke.  

imagedesk005

imagedesk006

V nadaljevanju sezone čaka Evo  še veliko pomembnih tekmovanj, kot so evropski pokali v Švici in Slovaškem, potrjena pa je bila tudi za potnico na mladinsko svetovno prvenstvo v Yabuli (Kitajska), kjer bo lovila normo za mladinske olimpijske igre v Lillehammerju (Norveška) naslednje leto.

Navijajmo in držimo pesti za naše deskarje….

Z najlepšimi pozdravi, Gorazd Kralj

Dostopnost