Select Page

klikMG 4572
Aristotel je bil starogrški filozof in logik, ki se je znal tudi pošaliti. Nekoč so  mu dvorjani postavljali vprašanja in na mnoge je odgovoril z: »NE VEM«. Na koncu ga vpraša eden od dvorjanov, zakaj ga kralj sploh plačuje, če nič ne ve. Odgovoril je: »Kralj me plačuje samo za tisto, kar vem. Če bi me plačeval tudi za tisto, česar ne vem, cela njegova zakladnica ne bi bila dovolj.«

Kar 23 543 osnovnošolcev je 28. septembra na šolskih tekmovanjih iz logike dokazalo, da imajo v svoji zakladnici znanja, med drugim, tudi veliko logičnega znanja. Tisti, ki so dosegli najboljše rezultate, teh je bilo 1595, pa so se pomerili še za srebrna in zlata priznanja ter seveda za naslove državnih prvakov v posameznih skupinah.

20. oktobra smo pod našo streho gostili kar 46 brihtnih glav. V logičnem razmišljanju so se pomerili učenci iz OŠ Braslovče, OŠ Gorica, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Livada, OŠ Mihe Pintarja Toleda, OŠ Polzela, OŠ Šoštanj, OŠ Šempeter v Savinjski dolini, OŠ Vransko –Tabor in seveda OŠ Antona Aškerca.

Našo šolo so zastopali: Maja Strmčnik iz 7. a, Bukurije Ameti iz 8. b, Tina Šafarič iz 8. b in Nejc Sevčnikar iz 9. a.

Na vse tekmovalce smo zelo ponosni in upamo na čim boljše rezultate. Galerija slik.

Mlada novinarka Bukurije Ameti, 8.b

Dostopnost