Select Page

klikIMG_6599

Danes smo na šoli izvajali EKO DAN. Bili smo ustvarjalni ter naredili veliko izdelkov iz eko materialov in živil. Pri prvošolčkih so izdelovali barvne vetrnice iz recikliranega papirja.

Vdrugih razredih so si pripravili eko  tunin namaz in se posladkali s sadnimi nabodali v vroči čokoladi. V tretjih razredih so se poigrali z papirnatimi tulci, mečkanko ter z neuporabnimi nogavicami in izdelali lutke. V četrtih razredih so pridobili naravne barve iz špinače, šipka in kave ter si z njimi lepo porisali majice. Na na predmetni stopnji pa smo imeli malo zahtevnejše delo. Petošolci so izdelovali sončeva sporočila ter opozorilne table, ki so jih nato postavili na travniku pred šolo. V šestem razredu so izdelovali vrečke iz eko materialov, v sedmih pa avtomobilčke iz odpadlih plastenk. V osmih razredih so ustvarjali torbice iz recikliranih materialov, kot so pločevinke, nogavice, plastika in tetrapak. Aktivnosti devetošolcev so bile razdeljene po spolu; dekleta so sešila predpasnike iz neuporabnega tekstila, fantje pa so postavili poligon iz eko materialov. Člani novinarskega krožka smo izvedli anketo o eko živilih med mimoidočimi, fotografirali aktivnosti in izdelali plakate.

Celostno smo ga  zaokrožili tudi s prehrano. Za malico smo se sladkali s sadnim kruhom iz pirine moke in jabolčnim sokom. Kosilo je bilo brezmesno, vendar smo beljakovine nadomestili z beljakovinami iz stročnic. Polnovrednost obroka pa je še povečana, saj so vsa živila, iz katerih so jedi, pridelana in predelana na biološki način.

Vse izdelke smo razstavili v šolski avli. Vsi učenci smo vidno uživali v aktivnostih. Galerija slik.

Zapisali Sanja Harnik in Ana Verdev.

Dostopnost