Select Page

klikG 3067
PRVI RAZRED

Na eko dan smo prvošolci izdelovali voščilnice iz naravnih materialov – konoplje. 

Ogledali smo si izdelke iz konoplje in se seznanili z njeno uporabo. Dobili smo konopljine paličice, jim odstranili vlakna, si ogledali  semena, jih okušali in pričeli z delom.
Na lepenko smo nizali različice konoplje, lepili z naravnim lepilom in bili pri delu zelo ustvarjalni. Na koncu smo zapisali na voščilnico misel.
Konopljine izdelke smo tudi okušali (kruh, olje, semena …).
Ozavestili smo pomen naravnih materialov za nadaljnjo uporabo.
Preživeli smo zanimiv in ustvarjalen eko dan.


DRUGI RAZRED

Drugošolci se že kar nekaj časa pogovarjamo o zdravju, o čisti in s tem zdravi naravi. Veliko smo povedali tudi o tem, kako lahko sami skrbimo za okolje. Poudarili smo, da potrebujejo naravo tudi živali in se ustavili pri čudežu narave – ko se gosenica spremeni v metulja. 

Iz odpadnega materiala smo nato tudi sami izdelali gosenico. Uporabili smo stare pisane najlon nogavice, ki smo jih napolnili z vato. Lahko bi uporabili tudi odpadne kose oblačil, nogavic… Gosenico smo oblikovali z gumicami in jim dodali še tipalke ter oči.
Nato smo se lotil izdelave kril. Pri tem smo vsak svojo gosenico spremenili v najlepšega metulja in dodali, da le-ti odhajajo novim dogodivščinam naproti. Vsak bo služil svojemu namenu. Nekateri bodo igračka, nekateri za okras, drugi za darilo…
Učenci smo bili ob koncu dneva zelo veseli in zadovoljni, saj smo naredili lep izdelek in uporabili veliko mero domišljije in ustvarjalnosti.


TRETJI RAZRED

Učenci so navdušeno ustvarjali v delavnicah. V 3. a razredu so jogurtove lončke spremenili v okrasne vaze za cvetlice. Iz barvnega papirja so izrezovali podrobnosti in jih lepili. Iz slamice in vate so naredili še okrasne rožice, ki krasijo vazo. V 3. b razredu smo iz reklamnih letakov izdelali skodelico za drobnarije. Svitke smo potrpežljivo zvijali in nestrpno čakali na skodelico, ko smo jo premazali z lepilom, da se posuši. Pri delu so bili natančni, potrpežljivi, v pomoč drug drugemu, strpni in nasploh ustvarjalni.


ČETRTI RAZRED

Četrtošolci smo na eko dnevu izdelovali posebne zmaje iz odpadnih plastičnih vrečk in plastičnih slamic. Zmaje smo na koncu tudi preizkusili na igrišču pred šolo, kjer smo v lepem sončnem dnevu ujeli veter in zmaji so poleteli visoko. Uspelo nam je!


PETI RAZRED

Učenci so iz odpadnega kartona, zamaškov izdelovali namizne družabne igre. Izdelali so monopoli, šah, namizni nogomet, človek  ne jezi se in ostale družabne igre. Vse igre so z veseljem tudi zaigrali.


SEDMI RAZRED

S sedmošolci smo izdelovali eko hranilnike. Odpadne pločevinke smo prebarvali z akrilno barvo in jih okrasili s srvijetno tehniko.


DEVETI RAZRED

Učenke in učenci so ta dan izdelovali klobuke iz papirja in kravate iz odpadnih delov usnja.

Izdelovali so po modelu in velikost prilagajali svojim potrebam. Izdelke bodo uporabili ob slovesu od šole na ploščadi pred njo in na sami valeti na plesnem venčku. Ob izdelovanju so spoznali možnosti varčne in ponovne uporabe odpadnih materialov ter tako krepili okoljsko zavest.

Galerija slik.

Dostopnost