Select Page

klikekoimage002

Na podružnični šoli Pesje smo petek preživeli v ekološkem duhu. Spoznavali in utrjevali smo pomen ekološkega ravnanja za vse nas. Skupaj smo se lotili vprašanj in iskali odgovore za boljši jutri. Prebirali smo knjige, se pogovarjali in seveda ustvarjali.

V prvem razredu smo primerjali in slikali čisto in umazano okolje. Iz odpadnega kartona smo izdelali vetrnice, na katere smo zelo ponosni, saj se zelo lepo vrtijo.

ekoimage001

Drugi razred je »zaplaval« v vodni svet. Veliko časa smo namenili pogovoru o pomenu čistoče voda. Spoznavali smo vsa dejstva o vodi od preteklosti do danes in se seznanili s prebivalci vodnega sveta. Iz odpadnih škatel,  kartona, vrvice in malo barve smo izdelali prekrasne akvarije, ki bodo zelo lepo krasili našo učilnico.

ekoimage002

V tretjem razredu smo se vrnili v preteklost, ko se v vsakdanjem življenju otroci niso srečevali s tolikšnim številom igrač, zlasti iz plastike. Bili so zadovoljni z igračami, narejenimi doma. Zdele so se jim neprecenljive. Tretješolci smo spoznavali materiale, iz katerih so včasih izdelovali igrače. Sami smo se lotili izdelovanja igrač iz blaga. Pokazali smo, kako smo spretni pri šivanju in nastale so krasne »ninice«.

ekoimage003

V četrtem razredu pa smo učenci prevzeli vloge umetnikov. Najprej smo raziskali vrste tekstila in njihove značilnosti, nato pa smo se lotili slikanja na majice. Pri tem smo uporabljali izključno naravne barve, ki smo jih sproti pridobivali. Ugotovili smo, da se iz sadja in zelenjave da narediti krasne barve. Izpod naših spretnih prstov so nastale prave umetnije.

ekoimage004

Tudi v podaljšanem bivanju smo učenci ustvarjali iz odpadnega materiala. Izdelali smo zmaje, s katerimi bomo v nebo ponesli otroško radost in smeh. Razlog več, da ohranimo čisto naravo.

 ekoimage005

Dan smo zaključili s kratkimi poročili o poteku dneva v posameznih razredih. Ugotovili smo, da smo na naši šoli dobro ekološko osveščeni, saj skoraj ne mine dan, da se na kakršenkoli način ne bi povezovali z naravo in jo ohranjali čisto (tako ali drugače). Oglejte si še Galerijo slik.

Mateja Vetrih

Dostopnost