Select Page

klik3290148

Kot smo vam obljubili, vam v 2. delu našega javljanja predstavljamo posnete oglase o pravilnem zlaganju kartonske embalaže za živila (embalaža Tetra Pak), ki so jih posneli:

Jan in Tilen iz 4.c


Lea in Hana iz 4.c


Domen in Jaka iz 4.b


Larisa in Ana iz 4.b


Špela in Venesa iz. 5.a


Luka in Mojca iz 5.a

Upamo, da vam bodo oglasi v pomoč pri pravilnem ravnanju z embalažo sadnih sokov in mleka in da boste prenesli to znanje tudi domov, med sestre, brate, starše, stare starše, med tete in strice in med vse, ki še tega ne znajo. Narava nam bo hvaležna, pa tudi računi za komunalne storitve bodo nižji, ker ne bo potrebno tolikokrat odpeljati rumenih zabojnikov, saj pravilno stisnjena kartonska embalaža za živila zavzame tudi do dvajsetkrat manj prostora!

Kaj vse pa se lahko predela (reciklira) iz embalaže za živila, pa si lahko pogledate iz utrinkov predstavitev posebnih skupin četrto- in petošolcev, ki so si nadeli ime »EMBALAŽKOTI« in ki so zadnji teden v marcu obiskali vse razrede prve triade tako na podružnici kot na centralni šoli.

Lahko si ogledate njihovo DOBRODOŠLICO, ko so vstopili v razred in v en glas vzklikali:

Smeti, odpadkov je preveč,
ker vse po vrsti mečemo preč!«

in na zabaven način pokazali pot, ki jo prepotuje embalaža po tem, ko jo v trgovini kupimo in porabimo njeno vsebino. Prikazali so tudi preizkus, kako malo prostora zavzame pravilno stisnjena embalaža v primerjavi z nestisnjeno, postavili vsem nekaj vprašanj in na koncu razdelili še pobarvanke z motivom embalažkota, ki so jih bili vsi še posebej veseli.

EMBALAŽKOTI Jan, Tilen, Hana in Lea v 1.c, 2.c in 3.c na podružnici v Pesju:

klik3240079

EMBALAŽKOTI Larisa, Ana, Domen in Jaka v 1.a in 1.b na centralni šoli:

klik3250149

EMBALAŽKOTI Laura, Anes, Tamara in Andrej v 2.a in 2.b na centralni šoli:

klik3260037

EMBALAŽKOTI Luka, Špela, Mojca in Venesa v 3.a in 3.b na centralni šoli:

klik3290144

Ob koncu so se Embalažkoti poslovili na prav poseben način – igrivo in živahno, tako da skoraj ne morete zgrešiti barve zabojnika, v katerega odlagamo kartonsko embalažo za živila – seveda, je rumene barve, kot naši Embalažkoti! Njihov zaključek si lahko ogledate tukaj:

ŠE TO! Tisti, ki imate radi stripe, se lahko sprehodite po stripu in pobarvanki »Dogodivščine Smetka in Vrečka«, tisti pa, ki vas zanima, kako izgleda maskota, ki jo je ob akciji »EKO-PAKET« oblikovala petošolka Laura Tamše, si jo lahko ogledate spodaj:

klik3260075

VSI VABLJENI tudi na našo rumeno predstavitveno stojnico »EMBALAŽKOTI«, v času, ko bo na šoli potekal EKO DAN, 19.4., in se še sami preizkusite v pravilnem ravnanju s kartonsko embalažo za živila! Zabavno bo!

Pripravili: Embalažkoti z učiteljico Janjo

Dostopnost