Select Page

klikSC01277
Pa smo se spet srečali. Res je. V četrtek, 7. 6. 2012, smo se mladi novinarji  odpeljali proti OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice. Z učenci in učitelji te šole smo že kar nekaj let povezani na poseben način. Podpisali smo listino prijateljstva in to jemljemo še kako resno.

Preko leta se  pogovarjamo kar preko spleta, po naše, na moderen način. Enkrat letno pa se vidimo. Prejšnje šolsko leto so bili učenci pri nas v gosteh, letos pa  smo bili mi povabljenci. Nekaj najlepšega, kajne.

Ko smo prispeli, so nas učitelji skupaj z nekaj učenci prijazno sprejeli ter nas odpeljali na ogled razstave, ki je v celoti posvečena stoti  obletnici  smrti pesnika Antona Aškerca.

Na naše veliko presenečenje smo v parku prijateljstva skupaj  posadili češnji, ki bosta učence njihove šole spominjali na naš obisk. Malo smo se  pošalili in jim zaželeli, da bi bile čim slajše, ampak utrgane vedno v prisotnosti učiteljev, kajti drugače se lahko pojavijo kakšne strgane hlače ali polomljena veja.

V parku našega in njihovega prijateljstva smo  na čisto nove klopce pripisali misli o eni največjih vrednot – prijateljstvu.

Za tem pa smo se v  učilnici srečali z njihovimi parlamentarci, s katerimi smo ugotavljali dobre strani njihove in naše šole. In verjemite, ni nam zmanjkalo  tem, predvsem pa pohval naših šol.

Pozorni prijatelji so s kosilom  poskrbeli tudi za  prazne želodce in že smo se morali odpeljati proti domu. A vožnja nazaj ni bila kar tako. V nadebudnih glavah so se že kovali načrti, kako bomo v prihodnjem šolskem letu mi presenetili  naše prijatelje.  Oglejte si še Galerijo slik.       

Monika Sušec, 8. c in
mentorica šolskega novinarstva Martina Hribernik

Dostopnost