Select Page

V sklopu portala eTwinning (skupnost evropskih šol) potekata na šoli dva mednarodna projekta. Eden nosi naslov We wish you a Merry Christmas, drugi pa Travelling letters for a Spanish-Slovenian friendship.

 

We wish you a Merry Christmas

To je projekt, v katerem sodeluje 17 evropskih držav. Poleg Slovenije so tu še Italija, Portugalska, Španija, Litva, Poljska, Nemčija, Francija, Švedska, Grčija, Hrvaška, Velika Britanija, Romunija, Češka, Ciper, Slovaška in Ukrajina. Na naši šoli v tem projektu sodeluje 13 punc in 5 fantov iz 5.a in 5.b razreda. Dobivamo se z učiteljico angleščine v prostem času po pouku.

Vsaka država oziroma sodelujoči učenci se morajo predstaviti. Iz Italije smo že prejeli pismo, večina držav pa svoja predstavitvena pisma nalaga v spletno učilnico. Mi smo naredili power point predstavitev, v kateri smo predstavili našo skupino, našo šolo, mesto in državo. Predstavitvi smo dodali slike naše šole, knjižnice, telovadnice, jedilnice, garderobnih omaric in zunanjega igrišča ter napisa ‘prijateljstvo’. Na koncu smo napisali, da naša država sicer res izgleda kot kokoš, vendar pa je hkrati tudi edina država na svetu (vsaj kolikor je nam znano), ki ima v svojem imenu besedo ‘love’ (ljubezen).

Travelling letters for a Spanish-Slovenian friendship

V tem projektu sodeluje 21 učencev in učenk. Večina so šestošolci, pridružila pa sta se nam tudi 2 osmošolca. Namen tega projekta je izmenjava pisem v angleščini (v klasični obliki) med učenci naše šole in šole Cntro Ramiro Izquierdo iz Španije. Vsak učenec je dobil dopisovalca iz Španije, s katerim si bo vsak mesec izmenjal eno pismo. Prvo pismo smo že prejeli in komaj čakamo, da prejmemo drugega.

Dostopnost