Select Page

MLADI NARAVOSLOVCI NA FESTIVALU NARAVOSLOVJA HOKUS POKUS

klkikimage002

V letošnjem šolskem letu se je med mlade naravoslovce vpisalo 45 učencev od  3. do 5. razreda. Med šolskim letom se tretješolci ukvarjajo z zrakom in vodo, četrtošolci preučujejo zvok in svetlobo, petošolci pa se v naravoslovnem taboru seznanijo z delom na terenu.

Že četrto leto zapored pa se udeležujemo naravoslovnega festivala, ki ga organizira Pionirski dom – Center za kulturo mladih v Ljubljani.

Učenci so sodelovali v različnih naravoslovnih delavnicah, ki so jih organizirale ustanove, ki razvijajo začetno naravoslovje : Hiša eksperimentov, Institut Jožef Štefan, Prirodoslovni muzej Slovenije, Botanični vrt, Živalski vrt, Pedagoška fakulteta v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, društvo Mathema.

In kaj smo počeli?

Ob prihodu smo se razdelili v skupine in se odpravili na delavnice. Delali smo različne stvari, kot so na primer rožice, vrtavke in podobno.
Špela, 4.b

Na festivalu mi je bilo všeč izdelovanje mokrih rožic. To si naredil tako, da si na izrezan papir narisal črte in pike. N a sredini si naredil luknjico in skozi njo potisnil zvit papirček, ki si ga pomočil v vodo. Črte in pike so se začele razlivati in nastala je čudovita slika.
Maša, 4.b

Skupine učencev iz cele Slovenije so pripravile različne poskuse, nas pa je najbolj navdušil gospod, ki nam je pokazal nekaj čarovnij s plini.
Maja, 4.b

Navdušil me je trik z balonom in zobotrebcem. Poskusila sem ga narediti doma in uspelo mi je. Na srečanju naravoslovcev mi je bilo zelo všeč. Tudi očka je rekel, da bi šel zraven, če bi lahko.
Zoja, 4.b

Bilo je zanimivo. Najbolj všeč so mi bili poskusi s kisikom, dušikom in vodikom.
Ana, 5.a

Najbolj všeč mi je bilo, ko sem pomagal pri poskusu z vodikom.
Domen, 5.a

Na festivalu so nam predstavili različne živali: živega lista, paličnjaka in ščurke.
Nace, 3.a

Všeč mi je bilo, ko smo dobili paličnjaka na nos. Največji paličnjak je bil zelo lep.
Ana Marija, 4.a

Najboljše sem se imel pri Petri, ki nam je razkazala žuželke, ščurke in pajke.
Aljaž, 4.a

Meni je bilo zelo všeč. Zelo zabavno je bilo pri živalih, vulkanih in rožicah. Tam bi lahko bila vsak dan.
Urška, 3.b

Najbolj všeč so mi bili vulkani in rakete. Neprijetno sem se počutila ob pogledu na živi list.
Tjaša, 4.b

In ker slika pove več kot tisoč besed, si oglejte še Galerijo slik.

Mentorica mladih naravoslovcev
Sonja Zager

 

Dostopnost