Select Page
klik3667.jpg
Leto je naokoli in učenci, ki obiskujemo izbirne predmete turistična vzgoja, šolsko novinarstvo in obdelavo lesa,  smo se spet, že kar tradicionalno, podali na pot. Letos je bil naš cilj dokaj oddaljen, saj smo se odpeljali proti Münchnu.
Svoje, med letom pridobljeno, znanje smo nadgradili v Tehniškem muzeju. Tu pa je bilo kaj videti; od prvih letal do prvih raket, plovil,…

Prisostvovali smo celo pri poskusih Nikole Tesla. Lahko smo se podali v notranjost podmornice, ki nas je z malo domišljije popeljala v čudoviti svet morskih globin.

Kmalu zatem smo se z dvigalom povzpeli na 185 metrov visok stolp, ki je nudil prekrasen pogled nad mestom. Stavbe, poslopja so bile kot mravljice pod nami in z vodičevo razlago smo jih z lahkoto prepoznavali.

Svojo radovednost, predvsem fantje, smo potešili v modernem salonu avtomobilov znamke BMW. Ni kaj, pravi železni lepotci so bili.

Sledila je še zadnja točka našega ogleda, in sicer živalski vrt. Že pri vhodu so nas pričakali zanimivi, rdeči flamingi. Kasneje pa smo z velikim veseljem občudovali tigre, pingvine, medvede, živopisane papige…

Kar prekmalu je bilo ogleda konec in z avtobusom smo krenili proti domu. Pot nazaj je bila dolga, a omogočila nam je, da smo strnili naše vtise v celoto, ki jo bomo le težko pozabili. Galerija slik.

Mladi novinarji

Dostopnost