Select Page


Poskusniki iz OŠ Antona Aškerca smo se z veseljem lotili drugega poskusa, izdelave zmaja, saj imamo z zmaji slabe izkušnje. Večina nas je zmaja že dobila za rojstni dan ali ob kakšni drugi priložnosti. Zmaji so bili čudovitih oblik in barv, ampak kaj, ko jih nismo uspeli dvigniti v zrak.

Zmaje smo izdelali iz plastičnih vreč, ki so v barvah naše šole, namesto letvic smo uporabili plastične slamice, jih prilepili s selotejpom, vse to pritrdili na vrvico in …na naše veliko veselje, zmaji so res poleteli! Najprej smo jih preverili kar v avli šole in ker je bil lep dan, smo se z njimi odpravili ven. To je bila zabava! Zmaji so kar švigali po zraku, mi pa smo neznansko uživali.

MM900284015

Ker smo bili pri prvem zmaju tako uspešni, smo se odločili, da se lotimo zahtevnejše oblike. Na spletu smo poiskali navodila in izdelali zmaje iz plastičnih slamic, ki smo jih povezali v trikotnike,oblepili z zavijalnim papirjem ter sestavili zmaje v obliki tetraedra. Žal pa nam jo je zagodlo vreme in jih še nismo uspeli dvigniti v zrak. Galerija slik.

Poskusniki
OŠ Antona Aškerca Velenje

Dostopnost