Select Page

Učencem 4. b v karanteni ni dolgčas. Tokrat so pisali ljubezenske zgodbe.


Nekoč je živel Jaka, ki je hodil v tretji razred. Bil je zaljubljen v Emo.

Vsak dan ji je nosil prisrčna darilca. Nekega dne je Emi prinesel rože in jo povabil k sebi na večerjo. Imeli so govejo juho, goveje zrezke v omaki, solato in krompir. Emi je bilo zelo všeč. Ko so pojedli, je odšla domov. Tam jo je na mizi čakalo pismo. V njem je pisalo: »RAD TE IMAM! Tvoj Jaka«

Nika Rudolf


Živel je deček po imenu Janko. Zaljubil se je v prelepo temnolasko Metko.

Nekega dne jo je vprašal, če bi šla z njim na šolski ples. Metka je bila zelo vesela povabila, saj je bila zaljubljena vanj.

 Konec šolskega leta je bil ples, Janko in Metka sta se lepo uredila. Vso noč sta plesala. Med prireditvijo so izbrali kralja in kraljico plesa. Bila sta vesela, ker so izbrali njiju.

Od takrat naprej sta postala nerazdružljiva in živela sta srečno do konca svojih dni.

Liam Pranjić


Živel je lep, svetlolas fant, ki mu je bilo ime Jaka. Bil je zelo zaljubljen v deklico Zalo. Prav tako je bila ona zaljubljena vanj.

Nekega dne sta si v šoli izpovedala ljubezen. Bilo jima je nerodno. Jaka je naslednji dan povabil Zalo na pico. Lepo sta se imela.

Nikoli ne bosta pozabila prvega zmenka.

Rene Pranjić


Bil je lep, snežen dan. Samo še štirje dnevi so bili do božiča. Vse je bilo v prazničnem vzdušju. Ulice so bile okrašene. Ne trgu je stala velika jelka. Povsod je dišalo po piškotih.

Jan je odšel na sankališče, kjer je bilo veliko otrok. Vprašali so ga, če se bo tudi on sankal. Rekel je, da z veseljem pride. Med tem ko so se sankali, je deklica po imenu Lina padla s sank. Vsi so se ji smejali, le Jan se ni. Odšel ji je pomagat. Zahvalila se mu je in postala sta prijatelja. Ves dan sta se skupaj sankala, kepala in gradila sneženega moža. Imela sta se lepo. Dogovorila sta se, da se vidita tudi naslednji dan.

Tako sta skupaj odštevala dni do božiča. Na ta dan je Jan priznal, da je zaljubljen vanjo. Postala sta par. Jan ji je dal posebno darilo. Podaril ji je snežno kroglo, v kateri je bila njuna slika. Nato jo je odpeljal na drsališče. Ko ju je začelo zebsti, sta šla na topel čaj. Pozno zvečer sta odhitela vsak v svoj dom.

Bila sta žalostna, ker sta se morala posloviti. Toda vedela sta, da se jutri spet vidita. To je bil njun najlepši božični dan.

Tai Perger

Dostopnost