Select Page

priznanje-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V teh dneh smo prejeli prestižno nagrado Evropske unije, ki je ob Evropskem letu aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami izbrala našo šolo kot najuspešnejšo v Sloveniji na področju medgeneracijskega sodelovanja. 

Priznanje je dokaz, da smo s projektom Razpnimo mavrico prijateljstva med generacijami  (RMP) na pravi poti iskanja načinov in ustvarjanja možnosti, v katerih lahko naši učenci soustvarjajo in sodoživljajo z mlajšimi in starejšimi ter tako tkejo dragocene čustvene vezi in izkustva kot popotnico za svoje odraslo življenje.

Prejeta nagrada pa ni namenjena samo šoli, ampak tudi vsem tistim, ki so našo “mavrico” pomagali soustvarjati, graditi in “barvati” s svojimi unikatnimi “barvami”: vsem sodelujočim v projektu (vrtcu Velenje /enotam Najdihojca, Vrtiljak in Jakec, Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje , Domu za varstvo odraslih Velenje  ter Univerzi za III. življenjsko obdobje Velenje), učiteljem in delavcem šole ter seveda  babicam in dedkom, ki so si vzeli čas in se nam pridružili.

Priznanje nas motivira in obvezuje, da bo naša šola dihala in živela kot prijazno stiččišče različnih generacij, ki se bodo lahko druga od druge učile, se spoznavale in medsebojno obogatile.

Dostopnost