Select Page

klikge002
Mesec januar je za Evo Kralj potekal v znamenju tekmovanj in daljše odsotnosti od doma ter šole. Eva je v tem mesecu opravila s pomembnimi tekmovanji v Avstriji, Italiji in Švici.  Tekmovanja so se vrstila eno za drugim, tako da nam ni uspelo sproti obveščati.

Prvo tekmovanje je potekalo v avstrijskem Mayrhofnu, kjer  HOTZONE.TV  vsako leto organizira tekmovanje GROMS OPEN v disciplini Slope Style ( prosti slog ).  Eva je v ženski kategoriji opravila odlično delo in je premagala vse tekmice ter  tako stopila na najvišjo stopničko.

 ekimage001ekimage002

Takoj za tem se je ekipa premaknila v italijanski Livigno, kjer  je Eva nastopila  na pomembni tekmi TTR Wolrd Rookie Fest, kjer se zberejo najboljši deskarji iz celega sveta in je v svoji kategoriji zasedla 8. mesto. Žal se ji ni uspelo uvrstiti med najboljših šest in tako nastopiti v finalu.

Takoj po tem tekmovanju je Eva odšla v švicarski Laax, kjer je že drugič lahko nastopila na najprestižnejšem TTR tekmovanju BURTON EUROPEAN OPEN 2014, kjer se zberejo najboljši deskarji in deskarke iz celega sveta in je kvota tekmovalcev zelo omejena.

ekimage003ekimage004

Na težki tekmi in močni konkurenci je Eva v disciplini Slope Style dosegla  4. mesto v svoji kategoriji, kar je velik uspeh, svoj lanski rezultat pa je izboljšala za sedem mest.

 ekimage005ekimage006

Naslednji dan je Evo v Laaxu čakalo tekmovanje  v snežnem žlebu ( Half Pipe ). To je bilo njeno prvo tekmovanje v tej zahtevni disciplini.  Kljub temu  je odlično opravila svojo nalogo in tekmo zaključila na 6. mestu v svoji kategoriji. 

ekimage007

Tudi to leto je na prestižni tekmi BURTON EUROPEAN OPEN 2014 nastopila ista  ekipa naših reprezentantov kot lani. To so Tim Kevin Ravnjak, Tit Štante, Kaja Verdnik in Eva Kralj.  Vsi so dosegli odlične uvrstitve. Vsem čestitke!

Iz Laaxa je Eva odšla v bližnji Davos ( Švica ), kjer so jo čakala še tri tekmovanja v snežnem žlebu.

Eno od teh je bil EC ( evropski pokal ), katerega se je Eva letos lahko udeležila prvič, kajti  pred tem zaradi mladosti še ni imela FIS kode.  Na tej tekmi je zasedla 8. mesto in je bila najmlajša tekmovalka v ženski kategoriji.

Nadalje sta jo čakali še dve tekmi DAVOS OPEN  v istem snežnem žlebu. Na teh tekmah pa je Eva dvakrat stopila na stopničke, kajti v svoji kategoriji je dvakrat zasedla 3. mesto.

ekimage008

V nadaljevanju sezone Evo čaka še nekaj pomembnih tekem, od tega je najpomembnejše Mladinsko svetovno prvenstvo v Valmalencu ( ITA ), ki bo potekalo 20.3.2014.

Želimo si, da bi Eva s to formo nadaljevala še naprej in do konca sezone še večkrat posegla po odličnih rezultatih.

ekimage009

Deskarski pozdrav!

 

Dostopnost