Select Page

 P1020904

Kultura niso le besede, harmonije in podobe, s katerimi so veliki možje obogatili zakladnico svojega naroda. Kultura so tudi preprosti, topli in iskreni stiki med ljudmi, ko v skupnem sodoživljaju lepega podeliš tisto najboljše v sebi ter občutiš in sprejmeš, kar ti drugi ponuja.

5. februarja so se v počastitev slovenskega kulturnega praznika v Domu kulture Velenje že četrtič prepletli glasovi in besede vseh generacij, od najmlajših do najstarejših, sodelujočih v Projektu razpnimo mavrico prijateljstva med generacijami. Galerija slik

Na premajhnem odru Doma kulture Velenje so s pesmijo nagovorili polno dvorano:
otroški zbori Vrtca Velenje (OPZ enote Najdihojca, OPZ Murenčki, enote Vrtiljak, OPZ enote Jakec),
glasbeni krožek, OPZ in MPZ naše šole, OPZ podružnične šole Pesje,
OPZ Centra za vzgojo in usposabljanje Velenje,
ŽePZ Vrtca Velenje,
Pevska skupina in krožek kitar Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje,
MoPZ Društva upokojencev Velenje,
Kraguljčki – pevska skupina Doma za varstvo odraslih ter Pevska skupina zaposlenih Doma za varstvo odraslih Velenje.

Pesmi so v praznični šopek prepletli recitatorji  vseh generacij z rimami Ivana Minattija, lani umrlega pesnika, ki smo mu posvetili letošnjo prireditev, o iskanju lepega in dobrega v vsem, kar nas obkroža in v tistih, s katerimi delimo svoje dneve.

S pesmijo smo spet pregnali leta, porušili pogosto umetno ustvarjene pregrade med nami in stkali posebno doživetje, ki se ni dotaknilo le gledalcev, ampak je na poseben način povezalo tudi nastopajoče in se z vso iskrenostjo izpelo v zadnji pesmi:

Sežem ti v dlan, nič mi ni žal
za ljubezen, za drobno dejanje.
Svet je prepoln lepot za vse,
če nas družijo dobre želje.

 

Spoštovani starši in vsi, ki ste si prireditev ogledali – če je kdo med vami posnel zadnjo, zaključno pesem, vas prosimo, če bi nam lahko posredoval posnetek. Lahko na:

o-aavelenje.ce@guest.arnes.si  ali 
marija.glinsek@guest.arnes.si

Hvala!

 

 

 

 

Dostopnost