Select Page


V petek, 21. 4. 2017, smo obiskali Osnovno šolo Antona Aškerca Rimske Toplice. To je šola, s katero sodelujemo, prijateljujemo in se obiskujemo že 11. leto zapored.

Lepo so nas sprejeli, za dobrodošlico so nam ponudili slastne rogljičke in čaj. Nato smo odšli na krajši sprehod  po Rimskih Toplicah. Ogledali smo si prenovljene terme, kjer nas je hudo zamikalo, da bi skočili v bazen.

V muzeju smo spoznavali  zgodovino term in s tem tudi kraja. Slišali smo, da se je tukaj v daljni preteklosti kopalo kar nekaj znanih ljudi;  premožneži iz Trsta, Madžarske, Zagreba ali celo iz Amerike. Največ pa je bilo Nemcev iz raznih krajev monarhije. Senzacija za goste in okolico je bila angleška princesa in pruska prestolonaslednica Viktorija, ki se je mudila v Rimskih Toplicah leta 1879 in se je iz njih odpravljala na izlete v sosednje kraje.

Neprecenljiva je tudi okolica s svojimi čudovitimi sekvojami, tisami, kalifornijskimi cedrami in japonskimi hibami.

Za zaključek so nas učenci popeljali po šoli, nam jo razkazali in razložili, kaj vse počnejo, poleg učenja seveda. Zvedeli smo, da sodelujejo v kar nekaj projektih. S polnimi trebuščki in spominskimi darilci smo se odpravili nazaj proti Velenju.

Imeli smo se lepo in komaj čakamo na naslednje leto, da učenci iz Rimskih Toplic obiščejo nas. Galerija slik.

Učenke iz 7. a
Aneja Pirnat
Zala Verbič
Eva Reponj

Dostopnost