Select Page

P1000187Pride oktober –
zajce zazebe v podplate.
Pride oktober –
že jim drevesa iz listov
sešijejo zlate copate.      
Topli copati
kakor cekini zvenijo,
zato jih zajci sezujejo,
kadar bežijo.

Neža Maurer

Ko je tetka jesen, odeta v svoje najlepše barve, prišla na obisk v naše mesto, so k nam na šolo prišli na obisk naši novi prijatelji iz vrtca  – enot Vrtiljak in Najdihojca ter Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje. Skupaj smo prisluhnili pravljici o nečimrnem drevesu, potem pa peli, plesali in s toplimi barvami jeseni odtisnili svoj list na drevo prijateljstva. Galerija slik.

bernarda

sprejem
Učenci 2. razreda so otroke iz vrtca in CVIU sprejeli s pisanim jesenskim listom, ki so jim ga za dobrodošlico obesili okoli vratu.

Skupaj so  prisluhnili pravljici o nečimrnem drevesu, ki jo je pripovedovala knjižničarka Marija, z improvizacijo pa popestrila učiteljica Nada. Nečimrno drevo je ugotovilo, da so prijatelji tisti, ki napolnijo naše življenje z barvami, melodijo in mnogimi dragocenimi trenutki.

ples1

Tudi učenci so se strinjali z njim, zato so svoje nove prijatelje popeljali v razred, kjer so skupaj preživeli urico ob petju in plesu. Prepevali so pesmi o jeseni, o ježku in medvedku, ki se sladkata s sladkimi hruškami, o kostanjčku zaspančku … ter z gibi in kretnjami spremljali in ponazarjali vsebino.

tiskanje

Barve jeseni so premamile tudi nas. Liste zanimivih oblik smo pobarvali s pisanimi jesenskimi barvami in jih odtisnili – zase, pa še en list od vsakega izmed nas, ki smo skupaj ustvarjali, na naše skupno drevo

plesalke

Naše druženje smo zaključili v avli šole, kjer so nas najprej s plesom trakov navdušile osmošolke, pod vodstvom mentorice, učiteljice Donate, nato pa smo skupaj zapeli Pesem o prijateljstvu.

Poslovili smo se z obljubo, da se prihodnji mesec spet vidimo.

 

 

Dostopnost