Select Page

klik000449
V petek, 1. junija, je v avli šole potekala podelitev bralne značke za mlade bralce od 1. do 5. razreda. Za svoje branje so bili nagrajeni z obiskom velenjskega pesnika in mladinskega pisatelja Iva Stropnika, katerega sta na izviren način predstavila petošolka Verena in četrtošolec Filip.

Z ugankami iz pesnikove pesniške zbirke Nikoli odrasle pesmi in uganke sta preverila, kako mladi bralci poznajo junake oziroma naslove znanih pravljic. Bili so več kot odlični! Tudi pesnik jim je zastavil nekaj ugank, prebral otroško poslanico, nato pa sta z gospodom ravnateljem podelila pridnim bralcem bralne nalepke – simbol branja leposlovja v prostem času.

23. maja pa je potekala v Domu kulture Velenje podelitev bralne značke ZLATI BRALEC za tiste velenjske in šoštanjske devetošolce, ki so vseh devet let pridno brali in osvojili vseh devet bralnih nalepk. Za nagrado so si ogledali izjemno gledališko predstavo »Odspejsani« ter prejeli knjigo Mira Cerarja Demokracija, ki je prejela knjižno nagrado zlata hruška 2010. Na naši šoli je bilo zlatih bralcev 42, kar je izjemen uspeh.

Prepričana sem, da je slovensko gibanje Bralna značka, ki že vrsto let spodbuja mladino k branju in tako dviga bralno kulturo mladih, dosegla svoj namen.

Vsem mladim bralcem iskreno čestitamo! Galerija slik.

Nevenka Hvalec

Dostopnost