Select Page

klik1170257.jpg

V soboto, 17.1.2009, smo se pohodniki akcije »Lepi čeveljc« odpravili na Paški Kozjak. Avtobus nas je odpeljal do »Hude Luknje«, kjer smo pot nadaljevali peš po zasneženih gozdnih  poteh. Včasih smo zasopihali na kakšni strmini, nato pa se veselili hoje po ravnini.

Takrat smo lahko opazili sledi gozdnih živali, videli smo ivje na drevesnih vejah in uživali v snežni belini, ki je prekrila pokrajino.  Včasih je zapihal mrzel veter, drugače pa nas je pot tudi segrela. Tako smo prepoteni prispeli do planinske koče, kjer smo se okrepili s toplim čajem in slastno malico. Ker pa imajo otroci veliko energije, so čas počitka izkoristili za igre na snegu in vožnjo z »lopatkami« po strmini pri koči. Na koči smo si lahko ožigosali naše izkaznice »Lepi čeveljc«, napravili skupno »gasilsko sliko« in se odpravili  proti dolini. V Paki nas je čakal avtobus in nas vedre in zadovoljne odpeljal domov.

Srečno mladi in pogumni planinci, ki se niste prestrašili snega in mraza. Upamo, da se na naslednjem izletu zopet srečamo. Galerija slik.

Mentorice Metka, Nada, Stanka

Dostopnost