Select Page

 
Pouk TIT v 6. Razredu je res ena zanimiva stvar. Naučili smo se risati načrte, kotirati…

Pripravljeni smo bili za oblikovanje in obdelavo različnih materialov. Najprej smo podrobno spoznali različne vrste papirja. Papir je material, ki ga je najlažje oblikovati. Torbice, škatle, mape smo že razstavili in pokazali kako smo jih ustvarjali.

LES, les pa ni tako enostavna stvar. Spoznati smo morali čisto nova orodja,stroje in postopke obdelave. Ampak mi ne bi bili vedoželjni šestošolci če se nebi lotili tudi tega dela. Najprej smo si narisali načrt za zibelko, ga prenesli na vezano ploščo,ki smo jo imeli v naših škatlah. Potem pa se je začela akcija, rezanje, brušenje, sestavljanje, krasitev in na koncu še lakiranje. Delo nam je vzelo kar nekaj časa, vendar se je splačalo. Izdelali smo res lepe zibelke in ponosni smo na svoje izdelke.

 

To pa še ni vse. Učiteljici,ki sta nam vse postopke obdelave predstavili in budno spremljali naše delo, sta nam pripravili še eno delo. Izdelati smo morali pikapolonico na kolesih. Malo sta nam olajšali delo, ker sta nekatere dele pikapolonice že pripravile. Ampak pikapolonice so res lepe, tako enake in tako različne. Tudi tokrat smo pripravili prikaz našega dela in izdelkov. Le poglejte si.

Dostopnost