Select Page

Na šoli smo se drugo leto zapored lotili projekta v sklopu Eko šole, ki ozavešča o pojmovanju zdravja kot pomembne vrednote naših življenj. Posvetili smo se zdravi prehrani in se osredotočili na jabolko, saj je to sadje z vsestransko uporabnostjo in nam je dostopno skozi vse leto. Učenci so nanizali ideje za naslov projekta in na koncu smo se odločilni za izvirno geslo: DA ZBISTRIŠ SI GLAVO, UGRIZNI V JABOLKO ZDRAVO!

Na srečanjih, ki so potekala vsako sredo po pouku, smo pekli različne jabolčne dobrote in raziskovali vsebnost hranilnih snovi v jabolkih. Vsi sodelujoči učenci so zavzeto sodelovali tako pri raziskovanju in peki kot pri pripravi gledališke igre Jabolčni kralj. Ker stremimo k eko ozaveščanju, smo sceno za igro in kostume z veliko iznajdljivosti izdelali sami.

Projekt smo v soboto, 16. 3. 2024, predstavili na sejmu Altermed v Celju. Srčni in prijazni učenci so s slastnimi dobrotami na stojnico privabili veliko obiskovalcev, prav tako pa so zablesteli na odru z igro Jabolčni kralj.

Mentorice smo izredno ponosne na vse sodelujoče učence in učenke, ki so s svojo zagnanostjo in pripravljenostjo za nova znanja več kot odlično zastopali našo šolo.

Nekaj utrinkov smo zbrali v videu in v Galeriji slik.

https://youtu.be/SJEiAXhOk0k

Mentorice projekta: Milena Pintar, Sabina Zvir in Ines Zakrajšek

Dostopnost