Select Page

klikG_9682
Prvošolci smo teden 1. 2.–5. 2. 2010 namenili kulturi, saj je bil pred nami slovenski kulturni praznik. Pogovarjali smo se o naših kulturnih delavcih, ustanovah, prireditvah. Še posebej smo se dotaknili našega pesnika dr. Franceta Prešerna in prebirali njegova dela.


Povodni mož nam je sila ugajal. Zapeli smo tudi himno.

Ugotavljali smo, kaj delajo pesnik, pisatelj in ilustrator. Značilnosti vsakega smo pojasnili s pomočjo pravljic, pesmic in slikanic. Tudi sami smo se preizkusili v vseh treh vlogah in si zamislili znane ali povsem svoje pesmice, zgodbice in ilustracije, ki smo jih narisali v zvezke. Po predstavitvi naših del smo spoznali, da je med nami odličen pesnik, pisatelj in ilustrator Rok Tadej Brunšek. Bogato pesniško in pisateljsko sposobnost je predstavil kar v besedi:

LUČKA MI SVETI

EDINA LUČ, KI MI SVETI, TO MOJA SI MAMI.
BREZ TEBE ME NE BI BILO,
KO JAZ SEM NASTAL.IZ TEBE SI NAREDILA MENE,
DOTLEJ ŠE BLAŽA IN VERONIKO.

 

ZMAJČEK

NEKOČ JE ŽIVEL ZMAJ, KI JE ZELO RAD JEDEL SLADOLED. TODA BILA JE TEŽAVA. BRUHAL JE OGENJ. PO ZIMI PA SE JE NJEGOVA SAPA OHLADILA. NI VEČ BRUHAL IN LAHKO JE JEDEL SLADOLED.

Ilustracijo je poimenoval »HIŠICA NA TRAVI«.

Seveda pa nismo pozabili na kulturno vedenje. Dogovorili smo se, da si bomo 8. februarja, na slovenski kulturni praznik ogledali kakšno kulturno prireditev. Oglejte si še Galerijo slik.

Lepo, kulturno pozdravljeni.

Prvošolci

Dostopnost