Select Page

klik05562

V petek, 5.3.2010 smo si prvošolci iz Pesja pripravili sami malico. Za svoje zdravje skrbimo tako, da se redno gibamo na svežem zraku, se redno umivamo in skrbimo za osebno higieno, se redno prehranjujemo in dovolj spimo. V gospodinjski učilnici smo si sami pripravili malico, ki je bila sestavljena iz  zelenjavnega namaza in sadne solate. Razdelili smo se v dve skupini. Prva skupina je pripravljala sadno solato.  Sadje smo umili, olupili, narezali. Narezano sadje smo spravili v veliko skledo in ga razdelili v manjše lončke.  Sadno solato smo okrasili s stepeno smetano in čokoladnimi mrvicami.

Druga skupina je pripravila zelenjavni namaz. Zelenjavo smo narezali, ji dodali sol, majonezo in vse zmešali v multipraktiku. Namaz smo si  namazali na kruh.

Pripravili smo si pogrinjek in z velikim veseljem pojedli malico, saj smo bili že pošteno lačni.

Potem smo vse delovne površine pospravili, pomili posodo in rešili še učne liste, ki smo jih nalepili v naše zvezke. Nato smo že hiteli proti avtobusnemu postajališču, kjer nas je že čakal avtobus. Dobre volje smo se vrnili na našo šolo. Ker radi delamo, si želimo še veliko podobnih ur.

Kako je potekalo naše delo si lahko ogledate v Galeriji slik.

Učiteljica Vesna Hudej

Dostopnost