Select Page

 

klik140143
Hura, sneži! Prvič v tej zimi. Med poukom so oči neprestano radovedno potovale k oknom in spraševale: »Še sneži? Le koliko ga bo nametlo?«

In smo odgrnili zavese ter se predali občutkom …

Z vami delimo misli in občutja šestošolcev ob prvi snežni radosti.

Kako pa ste se počutili vi?

Počutim se zelo lepo, čeprav imam raje poletje. Ko sneži, se velikokrat poglobim vase. Ko te drobne snežinke prekrivajo svet, se mi zdi, ko, da je čaroben. Gozd je tako lepo bel. Čeprav je mrzlo, ti je ob pogledu na zasneženo naravo toplo pri srcu. Ko gledam, kako snežinke padajo, si predstavljam, da so to drobne snežne vile. Plešejo po zraku, ko pa se dotaknejo tal, obnemijo.

Neja

Meni je od vseh letnih časov najljubša zima, ker se lahko zabavaš na različne načine. Danes se zato počutim zelo prijetno. Razmišljam, da se tam, kjer padejo snežinke, viša moje srce.

Zelo sem vesela, da sneži! Tako bom lahko s sestro že spet kidala sneg in se med tem kepala. Kakšna kepa bo namenjena tudi našemu mačku, ki se skriva, da ga sneg ne dobi.

Seveda me pa sneg tudi malo moti, ko mi premočijo čevlji.

Tanja

Počutim se veselo, saj sneži! To mi povrne veliko spominov na čas, ko sem bil še ciciban (predšolski otrok) . Na vonj  naše češnje, ko se je zmočila. Občasno sem splezal nanjo ali se lovil med našimi vinskimi trtami in kopal jarke ter delal snežne barikade, da bi zavaroval svoj najljubši kraj. Spomnim se na čaj, ki ga pijem, ko sem premražen. Takrat se počutim svobodnega, brez obveznosti.

Žiga

 

Dostopnost