Select Page

Prvošolci to šolsko leto uresničujemo cilje projekta Beremo pod brezami. Vzamemo knjigo in blazine ter se odpravimo pod breze. Dovolimo si uživati v poslušanju in doživljanju različnih zgodb.

Tokrat smo brali knjigo Zaljubljeni žabec in spoznali, da je ljubezen najmočnejša na svetu – ne pozna meja, razlik ali ovir. Vse okoli sebe sprejema, odpre vsa srca, odpre dlani in pošilja najlepši nasmeh, pogled, besedo.

Takšne občutke smo delili tudi z učenci CVIU, ki so se nam pridružili in nam prej omenjeno pravljico tudi odigrali z lutkami v petek, 4. 10. 2019. Njihov obisk, predstavitev in druženje je bilo namenjeno vsem na naši šoli od 1. do 4. razreda v sklopu njihovega projekta Povežimo se. Drugošolci s prilagojenega izobraževalnega programa osnovne šole z nižjim izobrazbenim standardom in otroci s posebnega programa vzgoje in izobraževanja so resnično popestrili dopoldan. Šola CVIU se je predstavila s svojo himno, kratkim video posnetkom z utrinki njihovega dela, z lutkovno predstavo in z glasbenim programom.

Po predstavi smo se z učenci družili v delavnicah, kjer smo poustvarjali.

Dan smo zaključili polni prijetnih vtisov, veselja in velike želje, da se ponovno srečamo. Več o dogodkih pa so oglejte v Galeriji fotografij in na zgornjem videoposnetku.

Vodje projekta Beremo pod brezami Metka Smirnov, Breda Flis in Sabina Zvir

Dostopnost