Select Page


Po zimskih počitnicah je učence 8. in 9. razreda obiskala skrivnostna gostja iz tujine. Vtise našega druženja je strnila učenka Alenka Cokan:

V ponedeljek, 27. 2. 2017, se nam je pri uri angleščine pridružila skrivna gostja iz Avstralije. Ko je prišla v razred, smo bili vsi rahlo presenečeni, saj nihče ni pričakoval takšne popestritve pouka. Ker smo v naši skupini zelo navdušeni nad angleščino, nam je bilo dejstvo, da naša gostja ne govori slovensko, še posebej všeč. Da naš pogovor z njo ne bi bil preveč »dolgočasen« in brez pomena, nam je učiteljica postavila eno pravilo, in sicer naj Stephanie nikakor neposredno ne vprašamo, od kod prihaja, a moramo do konca ure to nekako ugotoviti.

Ker je bila takšna ura všeč večini izmed nas, so učiteljice angleščine predlagale še eno srečanje s Stephanie, tokrat v manjši skupini. Stephanie nas je ponovno obiskala v sredo, 8. 3. 2017, med uro dodatnega pouka. Takrat je pogovor stekel malo lažje. Izmenjali smo si veliko zanimivih podatkov in primerjali življenje v Avstraliji in pri nas. Našli smo kar nekaj razlik, dobrih in slabih, ter po koncu ure zapustili učilnico polni zanimivih dejstev in navdušenja ob novi izkušnji.

Alenka Cokan

Dostopnost