Select Page

Skupaj čistimo naše mesto
Čisto Vele’je – zate in zame!

Velenje, 18. marec 2021 – Veliko pomladno čistilno akcijo bomo organizirali v petek, 26. marca 2021, od 9. do 14. ure. Vse zainteresirane prijazno vabimo, da se prijavijo prek obrazca, ki je objavljen na naslovni spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si (Prijavnica). Ob upoštevanju preventivnih ukrepov se bodo sodelujoči zbrali po posameznih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih. O točnih lokacijah bomo naknadno obveščali.

Že nekaj časa opažamo, da je mesto precej zasmeteno. Zato smo se odločili, da letos k očiščevalni akciji poleg zaposlenih v občinski upravi povabimo tudi vsejavne zavode in podjetja, vrtec, osnovne šole, društva, organizacije in zveze s področja kulture in športa ter politične stranke. K sodelovanju prijazno vabimo tudi vse občanke in občane. S povezovanjem krajanov iz različnih organizacij bomo spodbujali spoznavanje, razumevanje, pripadnost, solidarnost in krepili sosedske odnose. Epidemija nas je med drugim naučila, da tudi v največjih krizah lahko računamo na pomoč bližnjega in da je potrebno solidarnost negovati tudi v prihodnje.

Nekatere krajevne skupnosti oz. mestne četrti so se odločile, da bodo čistilno akcijo še podaljšale in tako omogočile sodelovanje čim večjemu številu krajanov. V petek, 26. marca, ob 16. uri bo čistilna akcija potekala v krajevnih skupnostih Bevče, Gorica, Podkraj in Šmartno. V soboto, 27. marca, pa bo ob 9. uri možno čistiti v krajevnih skupnostih Cirkovce, Kavče, Konovo, Plešivec in Šentilj.

Mestna občina Velenje bo vsem krajevnim skupnostim in mestnim četrtim uredila odvoz zbranih odpadkov, udeležencem čistilne akcije pa zagotovila zaščitne rokavice in vreče za odpadke.

Pridružite se nam in tudi sami postanite aktiven del skupnosti, ki pomembno prispeva k urejeni podobi mesta. Le s skupnimi prizadevanji bo naše okolje čisto in prijetno za bivanje.

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Dostopnost