Select Page

V petek, 11. 2. 2022, smo imeli športni dan. Zbrali smo se pred mogočno telovadnico. Nismo dolgo čakali, saj so nas hitro povabili v notranjost na testiranje. Na srečo ni bil nihče pozitiven, zato smo se veseli odpravili na drsališče.

Pot je bila kratka, zato nas do drsališča niso začele boleti noge. Tam smo si sposodili modre drsalke. Nekateri so bili tam prvič, drugi so bili že večkrat.

Na ledu je bilo zabavno in predvsem smešno. Bili smo prvi tistega dne, zato je še posebej drselo. Tam smo bili dolgo, a se nam je zdelo, kot da bi bili le minuto.

Ko smo prišli z drsališča, nas je bila večina  rdeča kot kuhan rak.

Pot nas je potem peljala do veličastne Viste. Tam nas je pričakalo prizorišče Vala 202 in poligon. Razdelili smo se v skupine po deset in odigrali smo nekaj štafetnih iger. Vedno je zmagala druga skupina. Skratka, imeli smo se lepo.

Nato smo veselo odkorakali domov. Bil je prečudovit dopoldan in upam, da ga bomo še kdaj ponovili.

Gaber M. Cigler, 6. bNekateri šestošolci pa smo se odpravili na pohod s Kop na Ribniško kočo in nazaj.

Z avtobusom smo se izpred šole odpeljali na smučišče na Kope. Od tam smo se odpravili do Črnega vrha in naprej do Ribniške koče. Na poti smo se zabavali in se pogovarjali. Ko smo prispeli na cilj, in sicer do Ribniške koče, smo imeli malico. Sledil je še povratek nazaj.

Pohod je bil zabaven. Vsi smo uživali, a še bolj smo bili veseli, ko smo zagledali avtobus, ki je že čakal na nas.

Nala Pritržnik, 6. bZjutraj smo se dobili pred šolo ob 8. uri. Odšli smo v telovadnico, kjer smo se testirali, nato pa odšli proti Drsališču Velenje. Tam smo se preobuli v drsalke in se odpravili na led. Vmes je bila malica. Na drsišču smo bili uro in pol. Nato smo odšli do promenade na jezeru. Tam je bilo proslavljanje za Glorijo in vse olimpijce, ki so dosegli odlične rezultate. Razdelili smo se po skupinah, kjer smo tekmovali na poligonu, ki so nam ga pripravili. Naše dogajanje je v živo predvajal radio VAL 202. Po tekmovanju smo imeli prosti čas in smo se lahko igrali na igrišču, streljali z lokom, preskakovali ovire kakor skakalci na svojih treningih in se peljali na rolki, ki jo imajo skakalci za odriv. Po vseh dogodivščinah smo odšli nazaj do šole, kjer smo šli na kosilo in domov.

Meni je bila ta izkušnja zelo všeč in videli smo, kako trdo delajo naši tekmovalci. Vse čestitke še enkrat, olimpijci!    

Pavlina Pratnekar, 6. c

GALERIJA SLIK

Dostopnost