Select Page

klikDSC_0049
Na lepo petkovo jutro smo se odpeljali v Dolič na podružnično šolo. Povabili so nas učenci in učiteljice njihove šole.

Namen obiska in druženja je bila izmenjava izkušenj v delovanju na ekološkem področju, pletenje dobrih medsebojnih odnosov in zabava v športnih aktivnostih (Spomnili smo se na dan zdravja – 7.april.).

Nekaj učencev naše šole je predstavilo podružnično šolo Pesje in tudi osnovno šolo Antona Aškerca. Sledilo je kratko poročilo učiteljice šole Dolič o tem, kaj so skozi leto počeli oni, nato pa smo preverili naše znanje o ekologiji s pomočjo interaktivne table. Bilo je zelo zanimivo!

Ker je bil dan res lep, smo nadaljevali naše druženje v naravi. V treh skupinah smo se sprehodili po bližnji okolici. Na štirih točkah so nas čakali starejši učenci z vprašanji o ekologiji in z navodili za gibalno vajo. Bili smo zelo uspešni in zadovoljni z dobro opravljenimi nalogami. Veselje je bilo tudi na zaključku naše poti, kjer nas je čakal skriti zaklad.

Ker pa se je bližal konec druženja za ta dan, smo se morali posloviti. Bilo je zelo prijetno, a malo prekratko. Dogovorili smo se, da bomo takšna druženja pripravljali tudi v prihodnje in na ta način res pletli vezi prijateljstva med učenci in učitelji dveh podružničnih šol. Galerija slik.

Mateja Vetrih

Dostopnost