Select Page

klikG_9786

15. februarja je bil na naši šoli dan v znamenju valentinovega praznika, dneva ljubezni, zaljubljencev, simpatij, prijateljev in vseh, ki se imajo radi. Znova je zaživela težko pričakovana valentinova pošta.
Priprava na valentinovo pošto se je začela že veliko prej, saj je bilo treba izbrati valentinove pismonoše, kar seveda ni bila nobena težava. Z veseljem je priskočilo na pomoč nekaj učencev iz predmetne in razredne stopnje. V oddelku podaljšanega bivanja smo izdelali poštni nabiralnik in izrezali vse srčke, da so naši pismonoše izgledali res ta pravi valentinovi pismonoše.

Valentinov poštni nabiralnik v kotičku pri avli, kjer so se zbirala pisma cel teden, je kar pokal po šivih od valentinovih sporočil. Valentinovi pismonoše so tako imeli veliko dela z razvrščanjem in raznašanjem pošte, saj se je nabralo preko 500 pisem. Dela so se lotili kar v petek, da je bilo v ponedeljek že vse pripravljeno. Uf, razvrščanja res ni bilo konec.

Končno je napočil čas, da valentinova pisemca pridejo v prave roke. Da je bilo vzdušje res pravo, so valentinovo pošto otvorili šolski radijci z valentinovo obarvano oddajo in glasbenimi zvoki. S srčki opremljeni pismonoše so se veselo podali na pot po razredih in dostavili vsa sporočila, pisemca in darilca, namenjena učencem in učiteljem.

Valentinovo nas vedno znova spomni, kako premalo je trenutkov, ko lahko nekomu pokažemo, da ga imamo radi. Ali nam zmanjka časa za takšne stvari ali pa si ga ne vzamemo. Pa ne bi smelo biti tako. Ljubezni bi se morali ves čas zavedati, ker nas bogati. Vzemimo si čas za vse, ki jih imamo radi, bodimo iznajdljivi in izvirni vsak dan, ne samo na valentinovo. Galerija slik.

Nataša Pšeničnik
Dostopnost