Select Page

Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje bomo v ponedeljek, 24. maja 2021, začeli z informativnim vpisom otrok in mladostnikov iz Šaleške doline za  zdravstvena letovanja. V začetku leta smo namreč uspešno kandidirali na razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki bo letos poleti sofinancirala letovanja za 154 otrok in mladostnikov iz Šaleške doline.

Tudi letos bomo otroke in mladostnike peljali na morje. Da bomo lahko varno in v skladu z navodili NIJZ izpeljali obe planirani zdravstveni letovanji, smo zamenjali dolgoletni lokaciji letovanj.

Prva 10 dnevna izmena bo potekala od 14. 7. do 24. 7. 2021 v Pacugu, torej v Sloveniji: klik za podrobnosti.

Druga 10 dnevna izmena bo potekala od 12. 8. do 22. 8. 2021 v Poreču, kjer pa bomo v ljubljanskem mladinskem domu v Špadičih sami, torej se udeleženci ne bodo mešali z otroki in mladostniki iz drugih okolij: klik za podrobnosti.

Za zdravstvena letovanja tudi letos velja, da otroke in mladostnike na letovanja napotijo pediatri in šolski zdravniki. Starši lahko od ponedeljka dalje otroke informativno vpišete preko e-pošte mzpm.velenje@vilarozle.si ali pokličete na 03 897 75 40. Pogodbe pa bomo  s starši začeli sklepati, ko bodo ti že dobili odobritev osebnih zdravnikov njihovih otrok, da izpolnjujejo pogoje za zdravstveno letovanje.

Vpisi za tiste, ki bodo odobritev zdravnikov in pediatrov že imeli, bodo potekali v Vili Rožle, od 26. 5. 2021, od 9. do 12. ure in od 14. do 17. ure, do zapolnitve prostih mest.

Dostopnost