Select Page

V torek, 2. 11., je na šoli potekal kulturni dan ob praznovanju 50-letnice šole. Naša šola je poimenovana po slovenskem pesniku in duhovniku Antonu Aškercu.

Kulturni dna smo pričeli s predstavitvijo o naši šoli in Antonu Aškercu. Pripravila jo je najina sošolka Neja. Videli smo slike prejšnjih učiteljev šole in med njimi našli tudi tiste, ki še zdaj učijo.

Nato je bil čas za izmenjavo spominov. Vsak je že prej imel nalogo, da je doma povprašal o časih, v katerih so njihovi stari starši ali starši hodili v šolo. Slišali smo nekaj prav zanimivih in zabavnih anekdot. Prinesli smo tudi različna priznanja in stara spričevala oz. izkaze.

Po malici je v razred prišla učiteljica slovenščine, ga. Meža – Hrovat, ki nam je pokazala kroniko naše šole. Knjiga je bila zelo debela, saj je vse v njej bilo napisano v rokopisu ravnateljev. Prinesla pa je tudi veliko starih šolskih revij Mladi veter, tudi iz leta 2007. Vsi smo se nasmejali, ko smo gledali sebe ter naše brate, sestre, sestrične, bratrance … v prvem, drugem ali tretjem razredu.

Ko smo končali z ogledom starih revij, smo pričeli izdelovati obeske, na katere smo dali sliko naše šole in sliko Antona Aškerca. Nekateri so imeli nekaj težav s kleščami, a smo si med seboj pomagali ter naredili prekrasne izdelke.

Za tem pa smo po skupinah reševali zanimiv kviz o zgodovini Velenja, ki nam ga je pripravil učitelj za zgodovino. Na kvizu se nismo najbolje odrezali, a nam to ni pokvarilo dneva, saj smo se vsi zelo zabavali in smo ponosni na našo šolo, da tukaj stoji že 50 let!

Kulturni dan smo imeli vsi oddelki na šoli. Kaj vse smo ustvarili, si lahko pogledate v Galeriji slik.

Nika in Fiona, 8. d 

Dostopnost