Select Page

klikswq056

Za tetko jesen se vsako leto prikaže bela starka zima, ki nas vsako leto znova razveseli. Seveda smo v podaljšanem bivanju še posebej veseli, če nam nasuje snega, saj takoj pozabimo na mraz in uživamo v zimskih radostih. Ampak kljub temu, da se trudimo čim več preživeti na svežem zraku, smo v zimskem času več bili v razredu in imeli čas za ustvarjanje.

Mesec december je bil kot vedno praznično obarvan. V času pričakovanja božiča in novega leta smo izdelovali božično novoletne voščilnice. Ker varčujemo z materialom in želimo biti ustvarjalni, smo uporabili naravni in odpadni material ter tako sodelovali na natečaju ekovoščilnic in pri šolski razstavi v avli. Nastalo je tudi veliko novoletnih smrečic, okraskov, snežakov, praskank in risbic, ki so krasile naše razrede, hodnike in tudi domove.

Veliko truda smo vložili v zimsko pravljico, ki smo jo pričarali v avli naše šole. Iz časopisnega papirja smo izdelali pingvine in snežake ter pisane hiše iz večjih škatel. Tako smo uredili eko kotiček, ki je privabljal mnoge poglede na nagajive pingvine okoli jezera in prisrčne snežake okoli hišk v zasneženi pokrajini.

Seveda nismo mogli mimo valentinovega. Učenci so pomagali valentinovim pismonošem in s skupnimi močmi izdelali krasen valentinov poštni nabiralnik ter izrezovali srčke za pismonoše. Vmes pa je bilo še veliko časa za tiste malo bolj in malo manj zaljubljene, ki so pisali valentinova pisma in sporočila vsem, ki jih imajo radi.

Pust- hrust, krivih ust…. Tudi mi smo pomagali odganjati zimo. Kar sami smo si izdelali maske. Nekateri iz balonov, ki smo jih kaširali in nato poslikali ter drugi iz odpadnih papirnatih vrečk, ki smo jih polepili in okrasili, da so nastale različne maske. Seveda niso manjkala tudi prava pustna očala. Bilo je res zabavno in smešno, ko smo si jih nadeli na glave in z njimi zaplesali.  Ker so nam res uspele in smo bili nanje ponosni, smo jih razstavili v eko kotičku, saj so nastale iz odpadnega materiala.

V teh dolgih zimskih mesecih nam res ni bilo dolgčas. Dokazali smo, da smo res ustvarjalni  ter pravi eko frajerji, saj se trudimo uporabljati odpadni material na vse možne načine. Poleg igranja, veselih ustvarjalnih uric, branja in pisanja domačih nalog, pa se vsi najraje odpravimo na sveži zrak in v telovadnico, kjer se sproščeno razmigamo in pomerimo v športnih igrah.Galerija slik.

Nataša Pšeničnik
Dostopnost