Select Page

klik2010_330

V času od 1. do 5. 3. 2010 smo se petošolci in šestošolci udeležili zimske šole v naravi, ki je potekala na najlepši strani Pohorja na nadmorski višini 1180 metrov. Bivali smo v planinskem domu Jakec RTC Trije Kralji, smučarsko znanje pa smo pridobivali na smučiščih Črno jezero in Veliki vrh.

Dnevi so bili polni zimske idile. Doživeli smo vse; sijalo je sonce, bril je veter, snežilo je in spet sijalo sonce. Mi pa smo bili neugnani tako podnevi kot ponoči. Učenje smučanja smo proti večeru zamenjali z drugimi dejavnostmi.

Še dolgo ne bomo pozabili spoznavnega večera,  večernega pohoda z baklami do Črnega jezera pa obiska partizanske bolnišnice Jesen, ki se nahaja globoko v gozdu  na Planini pod Šumikom.

O lepotah Pohorja nam je ob slikah in glasbi spregovoril domačin iz vasi Tinje. O svojih doživetjih smo staršem pisali pismo. Učitelj Tomo pa je demonstriral pravilno pripravo smuči pred smučanjem.

Zadnji večer smo skupaj zaplesali ob različnih zvrsteh glasbe. Ni bilo več pomembno, kaj je komu všeč, kdo stoji ob kom. Postali smo prijatelji in še bolj smo se spoznali.

Zadnji dan smo dokazali, da smo v smučanju napredovali prav vsi – nekateri od prvih korakov na smučeh, drugi že v pogumnih spustih. Kar pa je najpomembneje, je to, da smo vsi premagali strmino na smučišču Črno jezero, se udeležili tekme in glasno vzpodbujali vsakega tekmovalca.

Domov smo se vrnili bogatejši – pa  ne samo zaradi smučarskega znanja; predvsem zaradi vrednot, ki smo jih pridobili. Postali smo  spoštljivi in strpnejši drug do drugega.

Hvala staršem in učiteljem za pet zares lepih dni. Galerija slik.

 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI

 1. V šoli v naravi nam je super bilo,
  smučale smo čez goro.
  Punce klub smo imele,
  pele, plesale, seveda norele.
 1. Na smučeh smo prvič stale,
  padale in se smejale.
  Na kosili smo šle
  in se do konca napokale.
 1. Zvečer v postelji smo žurko imele,
  do polnoči, še dlje smo bedele.
  Ko pa smo končno zaspale,
  v spanju smo se široko smejale.
 1. Zjutraj smo se zbudile,
  se oblekle in umile,
  na smučke vse smo skočile
  in po hribu se spustile.
 1. Na koncu vse bile smo vesele,
  smučale in se vrtele,
  tekmovale, zmagovale
  in nagrade vse pobrale.
 1. V petek na avtobus smo pridivjale,
  proti Velenju hitro se peljale,
  Pri šoli z avtobusa poskočile
  in vse srečne se domov vrnile.

Napisale punce iz 5. bJ Tina Šafarič, Anja Jaklin, Laura Tamše, Manja Zidar, Maša Nahtigal in Urška Lampret

 

 

Dostopnost